Trump: Rusia, pregătește-te
Externe 11 aprilie 2018, 19:42 | 4587

Donald Trump avertizează Rusia că Statele Unite sunt pregătite să trimită noi rachete în Siria. Ameninţarea lui Trump vine după ce ambasadorul rus în Libia a declarat că orice proiectil lansat de americani către această țară va fi doborât. Tensiunile au loc pe fondul unui atac chimic într-un oraș sirian, atribuit regimului Assad.

Mai târziu, Trump a atenționat că relaţia Statelor Unite cu Rusia este mai proastă ca niciodată, inclusiv faţă de perioada din Războiul Rece. Kremlinul a avertizat împotriva oricărei acţiuni în Siria, care ar putea destabiliza situaţia fragilă din regiune. Statele Unite și aliații occidentali pregătesc eventuale acţiuni militare împotriva regimului de la Damasc, acuzat că se face responsabil de un atac chimic, de sâmbăta trecută, asupra unei localități din Siria, controlată de rebeli, și care s-a soldat cu moartea a peste 40 de civili.

În urma atacului chimic în orașul sirian, Organizația Mondială a Sănătății cere acces nelimitat și imediat în regiune, pentru a furniza servicii medicale celor afectaţi. Și asta în contextul în care în urma atacului, 500 de persoane prezintă simptome specifice expunerii la substanțe toxice, inclusiv dificultăți de respirație, iritații ale membranelor mucoase și disfuncții ale sistemului nervos central.

Opinia ta contează. Comentează!