Polițiștii și voluntarii își unesc forțele și vor începe a patrula pe biciclete
Social 17 septembrie 2021, 15:51 | 1615

Polițiștii vor patrula pe biciclete în localitățile Sîngera, Dobrogea, Revaca, Floreni și Chetrosu. Proiectul este implementat de Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară, în parteneriat cu autoritățile locale. Ofițerii spun că inițiativa este bună și n-ar schimba bicicleta cu o mașină.

VICTOR IURCU, polițist al Inspectoratului de Poliție Botanica: "Senzația este una tare fresh, cred că mult mai comod decât în automobil. Așa va fi mult mai comod pe străzi, altfel te simți și altfel vezi încălcările sau contravențiile de pe sectorul deservit."

MIHAELA BURDUJA, director de proiect „Soros Moldova”: "Proiectul se intitulează „Promovarea activității poliției bazate pe drepturile omului în Moldova”. Respectiv, în cadrul acestui mare proiect avem și inițiative de poliție comunitară, care urmează a fi ulterior replicabile la nivelul întregii țări și una dintre aceste inițiative este și acest mic proiect implementat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară din orașul Sângera."

VALERIU POPA, primarul orașului Sângera: "Poliția comunitară este un proiect necesar nu doar în orașul Sângera, este necesar probabil în orice localitate. De ce? Pentru că noi conștientizăm: oamenii exact asta trebuie să facă, că nu poate doar administrația publică locală sau doar poliția să rezolve toate problemele, chiar și cele ce țin de securitate publică sau de ordine publică."

Alături de polițiști vor patrula și voluntari. Tatiana Pănuță are doar 17 ani, dar știe bine ce are de făcut.

TATIANA PĂNUȚĂ, voluntar: "Să patrulez alături de colegii mei, alături de echipa de poliție în localitățile Sângera, Dobrogea, Revaca, Floreni și Chetrosu. Pe lângă faptul că vom patrula, noi vom încerca să identificăm încălcări pe care mai apoi să le sesizăm poliției."

În următoarea perioadă, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova vor fi organizate un șir de activități în comunități pentru a informa oamenii despre principiile de activitate polițienească comunitară, bazată pe drepturile omului și importanța cooperării. Totodată, va fi organizată instruirea echipelor de voluntari.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie