Șapte mașini noi, donate de UE
Social 20 noiembrie 2019, 18:45 | 1357

Copiii aflați în situații de risc și persoanele cu dizabilități severe din șapte raioane ale Republicii Moldova vor beneficia de servicii de asistență socială mai bune la domiciliu. Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, au fost cumpărate șapte autovehicule, care au costat 75 de mii 500 de euro. Acestea vor fi folosite de așa-numitele „echipe mobile” pentru îngrijirea și transportarea oamenilor care au nevoie de ajutor.

Cinci dintre cele șapte automobile au fost oferite unor asociații obștești din Taraclia, Cantemir, Glodeni, Leova și Dondușeni, care oferă asistență socială la domiciliu copiilor și adulților cu dizabilități severe, prin intermediul serviciului ”Echipă mobilă”. Acesta include atât asistență logopedică și terapii, cât și consiliere psihologică sau informare privind drepturile și serviciile sociale disponibile. Un alt vehicul va ajunge la Telenești pentru sprijinirea copiilor din grupuri vulnerabile, iar a șaptea mașină va fi folosită pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități intelectuale, locomotorii sau fără adăpost din raionul Ungheni.

Delegația Uniunii Europene în Moldova precizează că și vârstnicii care nu dispun de comodități și îngrijirea necesară acasă, vor fi duși cu microbuzul donat la un centru specializat.

Potrivit reprezentantei unei asociații obștești din Taraclia, până acum, Direcția raională de Asistență Socială avea un singur automobil, iar specialiștii nu reușeau să ajungă la toți oamenii care aveau nevoie de ajutor. Acum, însă, le va fi mai ușor.

Cele șapte autovehicule au fost donate în cadrul proiectului european „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil”. 

Opinia ta contează. Comentează!