Pe timp de caniculă, mulți locuitori ai comunei Trușeni se plâng că li se dă apă cu țârâita
Social 2 iulie 2021, 15:38 | 4649

Scandal în comuna Trușeni, municipiului Chișinău. În timp ce primarul și consilierii își pasează vina și caută un țap ispășitor pentru faptul că o parte din localitate nu este conectată la apeduct, oamenii stau fără apă pe timp de caniculă. Când, totuși, ajunge apa la robinete, vine cu țârâita și, în plus, este apă tehnică. Ajunși la limita răbdării și sătui de promisiuni, sătenii au cerut socoteală aleșilor locali.

STELA MUNTEANU, primarul comunei Trușeni, municipiul Chișinău: "Soluția este numai apeductul. Trebuie să facem conectare la apeduct. Deocamdată nu putem să vă conectăm la țevile existente. Trebuie să înțelegeți acest lucru. - Cât va dura acest lucru? - Până în toamnă. - Acest lucru ați promis și toamna trecută. - Noi v-am promis, dar ce să fac fără bani? Din partea mea, eu vă fac orice doriți. Este consiliul, comisia buget, care respinge tot. Ce pot eu să fac?"

NICOLAE BULAT, consilier local în comuna Trușeni, municipiul Chișinău: "Este hotărârea consiliului, unde este un program pentru primărie ce trebuia să facă zi de zi. Dacă ei făceau acest lucru, astăzi, Vălicia Nouă, trebuia să fie conectată la apeduct. Cinci milioane de lei sunt alocate pentru apă, inclusiv și proiectare."

Până când primarul și consilierii găsesc un țap ispășitor, oamenii sunt nevoiți să se descurce cum pot.

Oamenii spun că vor cere o adunare generală a comunei la care să participe atât primarul, cât și consilierii de la Trușeni.

Opinia ta contează. Comentează!