Patrula Jurnal TV, 4 Septembrie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Din 2001 până în 2018, exponenții tuturor guvernărilor Republicii Moldova au stors, ilegal, milioane de lei din construcția noului edificiu al „Moldovagaz”, care ar fi costat aproape 600 de milioane de lei. Așa arată evidența contabilă a întreprinderii. Până în 2018, toți șefii companiei moldo-ruse au solicitat de la ANRE să introducă aceste cheltuieli în tariful achitat de populație. Infracțiunea a evitat procedura judiciară din cauza unui procuror de la PCCOCS, care ar fi ascuns toate documentele în legătură cu acest caz. Jurnal.md a investigat subiectul.

Igor Dodon, cercetat penal pentru trădare de patrie, îl atacă din nou pe Petru Iarmaliuc, procurorul anticorupție responsabil de dosarul său. CAlin: Dodon s-a plâns la Consiliul Superior al Procurorilor de „scurgeri de informații și dezinformare”. Reacția fostului președinte vine după ce Iarmaliuc a declarat presei că învinuitul a efectuat peste 700 de apeluri în 15 zile de pe un telefon mobil, transmis ulterior unei persoane din afara țării. CALIN: La rândul său, procurorul spune că nu a făcut nimic altceva decât să comunice cu presa.

Trei bărbați au fost reținuți la finalul unor percheziții, într-un dosar de trafic de droguri în penitenciarele din municipiul Bălți și orașul Soroca. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, este vorba de 20 percheziții desfășurate de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de comun cu PCCOCS, oficiul Nord. Și în Chișinău au fost reținuți trei tineri pentru distribuirea substanțelor narcotice.

Opinia ta contează. Comentează!