Image-Description
Acord de pomină. Coreea de Nord și Rusia se aliază pentru a combate „știrile false”
Externe 9 octombrie 2019, 23:36 | 1146

Agenția rusă de presă Tass și agenția nord-coreeană KCNA au semnat, la Phenian, un acord de cooperare, potrivit BBC, care citează Tass. Agenția oficială rusă preia declarațiile directorului agenției nord-coreene, Kim Chan-gwang, potrivit căruia combaterea dezinformării este una dintre aspectele-cheie ale cooperării dintre cele două agenții.

Potrivit lui Kim Chang-gwang, citat de BBC:

"Vedem tot mai des o reprezentare falsă a informației in mediul știrilor, iar noi trebuie să ripostăm în fața diseminării de știri false. Cred că agențiile de știri KCNA și Tass trebuie să depună eforturi comune în acest scop."

Potrivit sursei citate, nu e clar ce vizează afirmațiile oficialului nord-coreean. Pe de altă parte, BBC relatează că la o întâlnire prealabilă, la care au participat oficiali nord-coreeni, cei prezenți l-au putut auzi pe directorul departamentului de presă al Ministerului nord-coreean de Externe spunând că media ruse "relatează corect și obiectiv pozițiile de principiu ale conducerii Coreii de Nord în disputele în desfășurare dintre Washington și Phenian".

Potrivit BBC, speranța declarată a celor două țări de a aborda tema știrilor false pare să fie, în acest context, furnizarea unui mediu suplimentar care să transmită poziția Coreii de Nord pe tema proliferării și pe cea a sancțiunilor, în care sunt implicate SUA.

Opinia ta contează. Comentează!