Trei deținuți au evadat aseară din Penitenciarul nr.10 Goian
Social 5 mai 2021, 19:29 | 1234

Trei deținuți au evadat aseară, în jurul orei 21, din Penitenciarul nr.10 Goian. Potrivit autorităților, cei trei au rupt gratiile de la o fereastră, au sărit de la etajul doi, iar apoi - peste zidul pușcăriei și... au dispărut. Instituția din Goian nu are gardieni pe turnurile de supraveghere.

Cei trei fugari sunt Cătălin Calughin, un adolescent de 17 ani, condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare, Ion Globa, de 18 ani, condamnat la un an și patru luni de închisoare, și Gheorghe Turcu, de 18 ani, condamnat la zece ani de pușcărie. Administrația Națională a Penitenciarelor a publicat profilul evadaților, iar cei care îi recunosc ar putea să facă denunț. Penitenciarul Goian ar fi singura instituție din sistemul penitenciar al Republicii Moldova, unde deținuții nu sunt supravegheați de pe turnuri, ci doar de camerele video. Anterior, fostul șef al Agenției Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, ne-a spus că în tot sistemul sunt aproximativ 600 de locuri vacante, iar securitatea în pușcării este una sub orice critică.

VLADIMIR COJOCARU, director adjunct al ANP: "Astăzi înregistrăm un deficit de aproximativ 600 de persoane. Ca funcții sunt insuficiente ca să asigurăm supravegherea permanentă în sectoarele de detenție."

Sursele noastre afirmă că cei trei fugari din Goian au fost văzuți marți în Stăuceni, într-un automobil Volkswagen Touran, de culoare albă. Mașina ar fi fost furată. Se știe că unul dintre cei trei deținuți a fost condamnat pentru că ar fi furat zeci de mașini. Am reușit să îl vorbim cu proprietarul mașinii Volkswagen Touran. Bărbatul spune că a aflat despre dispariția mașinii sale atunci când l-a sunat cineva din poliție.

MIHAI SOLTANICI, proprietarul automobilului furat: "Eu dormeam. De la Inspectoratul de Poliție Criuleni m-au sunat dimineața și m-au întrebat dacă sunt deținătorul automobilului. I-am spus numărul automobilului și mi-au zis: ia uitați-vă, mașina e în curte? M-am sculat, dacă era ora 05.00 dimineața, când m-au telefonat. M-am uitat, automobilul nu este, poarta e deschisă. Au intrat în ogradă, au deschis porțile. - Dar cum au pornit mașina? - Eu am lăsat cheia în mașină."

Până la ora editării acestei știri, Serviciul de presă al ANP nu a difuzat vreun comunicat cu detalii privind evadații din Goian.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie