Grigore Filipov a fost supendat din funcție pentru o perioada de 60 de zile
Social 21 ianuarie 2021, 19:51 | 1117

Starea de lucruri în raionul Dubăsari a deraiat substanțial de la norma legală, afirmă politicienii de la Chișinău. Problema constă în președintele raionului, Grigore Filipov, suspendat din funcție de către aleșii locali. După o rundă de discuții cu membrii Consiliului raional Dubăsari, deputatul Platformei DA, Stela Macari, a depus astăzi un nou denunț privind acțiunile lui Filipov.

Potrivit denunțătorului, Grigore Filipov ignoră decizia Consiliului și utilizează în continuare bunurile publice cum ar fi biroul, ștampila instituției și automobilul de serviciu. Totodată, potrivit reprezentanților din cadrul Consiliului raional Dubăsari, Filipov ar fi intimidat mai mulți funcționari, care ar fi optat pentru suspendarea lui din funcție.

STELA MACARI, deputat Platforma DA: "Sper că cel puțin din a treia încercare Procuratura Generală se va sesiza pe seama acțiunilor acestui personaj și, în contextul alegerilor parlamentare anticipate, ne vom lipsi de un individ aflat în funcție decizională susceptibil de intenția de a frauda alegerile în favoarea socialiștilor."

Anterior, Stela Macari a reclamat la Procuratură mai multe ilegalități comise de către președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, în legătură cu situația din raion, însă o reacție nu a urmat. Noi l-am sunat pe Grigore Filipov, pentru a obține un comentariu, dar când el a înțeles că suntem de la Jurnal TV, ne-a spus că se află într-o ședință și a întrerupt apelul. Amintim că pe 16 decembrie 2020, prin decizia majorității consilierilor, președintele raionului Dubăsari Grigore Filipov a fost suspendat din funcție pentru o perioadă de 60 de zile. Toate au pornit de la declarațiile scandaloase făcute de Filipov în primăvara anului 2020, prin care a admis că trei localităţi aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt controlate de Tiraspol. Președintelui raionului Dubăsari i se mai incriminează și acte de corupție în timpul alegerilor parlamentare din 2019. Grigore Filipov a mai fost la un pas de a fi suspendat din funcție, pe 4 septembrie, însă atunci consilierii nu au avut suficiente voturi. Filipov a calificat decizia colegilor drept una ilegală și a contestat-o în instanța de judecată. În prezent acesta continuă să-și exercite atribuțiile de președinte, să folosească biroul, dar și mașina de serviciu.

Opinia ta contează. Comentează!