La Cărpineni, copiii merg la școală sau la grădiniță încălțați în cizme de cauciuc
Social 7 septembrie 2021, 15:17 | 10116

În Republica Moldova încă avem copii care merg la școală sau la grădiniță încălțați în cizme de cauciuc, iar bătrânii bolnavi sunt duși la punctul medical cu căruța, pentru că pe drumuri noroiul este până la genunchi. Se întâmplă în una din cele mai mari localități din țară - satul Cărpineni, raionul Hâncești. Cei care ar trebui să rezolve problema spun că nu fac nimic, pentru că nu au bani.

EUGENIA APOSTU, reporter Jurnal TV: "La Cărpineni nu a mai plouat de mai bine de o lună. Apa de pe drum vine din râul Lăpușnița, care în loc să ajungă în iazul Semionovca se revarsă pe drum și în grădinile oamenilor. Această parte a satului este un loc uitat de lume. Bătrânii nu au acces decât până la poartă, iar copiii merg la școală încălțați în cizme de cauciuc. Pompierii sau ambulanța nu au nici o șansă să ajungă aici, iar bolnavii sunt scoși la drumul pietruit, spre spital, cu o căruță. Bun venit în al doilea sat ca mărime din Republica Moldova!"

Vera Nicolau locuiește aici de-o viață. Copiii săi au plecat în lumea mare, iar acum bătrâna nu poate nici măcar să iasă din ogradă.

Primarul comunei Cărpineni este în concediu, iar viceprimarul ne-a spus că de vină ar fi comisia pentru situații excepționale de la Hâncești, care a considerat că drumurile sunt destul de bune și a alocat doar 50 de mii de lei pentru această localitate:

VICTOR ZAPOROJANU, viceprimarul comunei Cărpineni, Hâncești: "Noi acolo avem nevoie de procurat materiale în sumă de 71 de mii de lei și asta e tot ce pot să vă spun. Pietrișul care l-am depozitat, l-am procurat cu împrumut, trebuie să-l achităm. Avem peste 200 de mii de lei, nu avem cu ce achita. Acum batem, trâmbițăm la Consiliul Raional."

Din cei peste 15 mii de oameni care locuiau la Cărpineni cu șase ani în urmă, în sat au mai rămas aproximativ 10 mii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie