Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost perturbată în dimineața zilei din cauza unei alarme cu bombă
Social 4 iulie 2022, 19:57 | 514

Activitatea pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost perturbată în dimineața zilei, din cauza unei alarme cu bombă. Alerta despre o posibilă minare a fost dată în jurul orei 7.00. În scurt timp, experții au anunțat că alarma s-a dovedit a fi falsă.

Toți călătorii care se aflau în Aeroport au fost evacuați, pentru toată durata verificărilor. Printre ei se aflau și interpreții Smiley și The Motans. O admiratoare a publicat o fotografie cu cei doi.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipe de polițiști și responsabili de la Departamentul Situații Excepționale. Concomitent, a fost creat un grup de documentare a situației, format din ofițerii de investigații și ofițeri de urmărire penală ai Poliției de Frontieră. Aceștia au demarat acțiuni de identificare a celui, care a semnalat existența explozivelor. După ce s-a dovedit că alarma cu bombă a fost falsă, Aeroportul și-a reluat activitatea. Potrivit poliției, alarma a fost făcută de o persoană, care se află în afara Republicii Moldova.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șef al Inspectoratului General al Poliției: "-Aveți informații despre această persoană și să ne spuneți dacă a fost identificată? -Mesajul a fost despre o adresă străină, nu din Republica Moldova. Acum se face localizarea. Acest lucru nu este posibil fără sprijinul partenerilor din afara țării. S-a luat legătura cu alți parteneri din afară și se lucrează."

Persoana vinovată riscă o amendă de peste 42 de mii de lei și va achita din propriul buzunar serviciile instituțiilor de stat antrenate în operațiunea de la Aeroport.

Opinia ta contează. Comentează!