O femeie din orașul Cantemir și-a deschis o mini-fermă, însă se plânge că e persecutată
Social 11 noiembrie 2019, 20:04 | 15788

O femeie din orasul Cantemir a realizat ca buna ei intentie de a dezvolta o afacere poate fi pusa la grea incercare. Aliona Secrieru a luat bani cu imprumut pentru a face o ferma de porci, dar in mai putin de jumatate an a inteles ca nu toti sunt incantati de aceasta idee. ”Trebuie sa ai mare curaj ca sa te aventurezi intr-un asemenea domeniu de activitate”, afirma antreprenorul, care nu-si vede visul implinit.

Aliona Secrieru spune că s-a alăturat standardelor și cerințelor europene, a investit bani, timp și puteri într-o fermă mică de creștere a porcinelor. Dar s-au găsit persoane, care o acuză că vinde carne fără acte de proveniență, că folosește ilegal forța de muncă și multe altele.

Problemele ar fi apărut din cauza unui ofițer de investigații din Cahul. Fostul primar al orașului Cantemir mărturisește că a ajuns și la Curtea de la Strasbourg, unde a contestat învinuirile ofițerului. CEDO i-a dat dreptate și a obligat statul să-i achite despăgubirii în valoare de 5 mii de euro.

L-am sunat pe ofițerul de investigații din Cahul, dar el s-a eschivat de la comentariu.

În context, Aliona Secrieru spune că trebuie să dispui de mare curaj ca să te aventurezi într-un asemenea domeniu de activitate.

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii nu au reacționat la solicitarea noastră de a comenta situația de la Cantemir, iar cei de la Ministerul de Interne s-au abținut să comenteze comportamentul ofițerului de la Cahu. 

Opinia ta contează. Comentează!