Locuitorii din Dumbrava cer să fie deschise noi linii de transport în comun
Social 30 septembrie 2022, 16:06 | 1916

Dimineața pleacă cu greu din sat, iar seara, drumul spre casă devine și mai anevoios. Este ghinionul mai multor locuitori ai satului Dumbrava, care se chinuie de ani buni să obțină o soluție. Oamenii afirmă că microbuzele de pe linia 103 sunt puține și vechi. ”Planificăm pe parcursul lunii viitoare să identificăm soluții”, declară reprezentanții Primăriei Chișinău.

Așa arată o dimineață în localitatea Dumbrava, situată la zece kilometri de Chișinău. Oamenii au posibilitate să plece în oraș doar cu microbuzele de pe linia 103. Marea problemă este că șoferii celor aproximativ 20 de mașini ar lucra cum vor - nu au un orar bine stabilit. Colac peste pupăză, microbuzele sunt vechi, spre indignarea pasagerilor din Dumbrava.

Microbuzele, așa cum sunt ele, nu circulă prin tot satul, afirmă oamenii din partea locului.

Alții spun că nu au cum veni seara acasă, din Chișinău.

De partea cealaltă, șoferii afirmă că nu sunt mulți pasageri în sat, pentru că majoritatea circulă cu mașina proprie. Aceștia consideră că numărul de microbuze care trec acum prin Dumbrava este suficient.

Vara, localnicii au semnat o petiție, prin care au cerut transport public suplimentar, care să treacă prin tot satul Dumbrava.

Primarul comunei Trușeni, în a cărei componență intră satul Dumbrava, zice că ar putea circula și alte unități de transport, dacă lucrările de construcție a drumului din localitate ar fi fost duse până la capăt.

GHENADIE NEDREAGA, primarul interimar al comunei Trușeni: "Strada Drumul Vilelor nu este construită până la capăt. Chiar dacă în luna decembrie expiră contractul. Am înțeles că agentul economic depune tot efortul ca să finalizăm construcția drumului. Dacă drumul va fi făcut până la capăt, nu e nicio problemă ca să circule pe acolo un transport mai mare."

Autoritățile municipale spun că au în vedere noi linii de transport public în suburbii.

VITALIE MIHALACHE șef Direcție transport public și căi de comunicație: "Planificăm să deschidem rute noi. Mai mult decât atât am suplimentat unele rute cu noi unități de transport, inclusiv și pentru locuitorii din regiunea Dumbrava. Acum suntem în procesul de identificare a personalului necesar pentru ieșirea la linie. Noi planificăm pe parcursul lunii viitoare să identificăm soluții pentru inițierea acestor rute."

Primăria municipiului Chișinău a anunțat joi că unele linii de microbuz urbane și suburbane au fost completate cu noi unități de transport. Acestea vor circula începând cu 1 octombrie.

În prezent, pe linii municipale circulă zilnic 332 de troleibuze și 127 de autobuze. Din cele 24 de linii gestionate de Parcul Urban de Autobuze, 19 sunt pe itinerarele ce leagă Chișinăul de suburbii. Regia Transport Electric deservește șase localități suburbane.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie