De mâine, 1 aprilie, și în Spitalul Raional Soroca vor fi internați pacienți suspectați sau infectați cu noul tip de coronavirus
Social 31 martie 2020, 20:41 | 1108

De mâine, 1 aprilie, și în Spitalul Raional Soroca vor fi internați pacienți suspectați sau infectați cu noul tip de coronavirus. Ordinul Ministerului Sănătății a cam luat prin surprindere administrația instituției medicale, care a spus că este gata să interneze cel mult 30 de persoane. Nu vor putea face față unui flux mai mare de bolnavi, întrucât spitalul nu este asigurat cu echipamentul de protecție necesar pentru personalul care va avea grijă de ei.

Toți pacienții cu simptome de coronavirus vor fi internați în Secția de boli infecțioase. Cei suspectați vor sta câte unul în salon, iar persoanele testate pozitiv - câte trei. Probele vor fi prelevate pe loc și transportate spre examinare în laboratorul din capitală.

În spital vor fi internați doar bolnavii în stare medie sau gravă. Ceilalți vor primi tratament la domiciliu.

Medicii spitalului vor fi divizați în două grupuri: cei care vor avea grijă de pacienții cu alte boli decât COVID-19 și cei care vor trata persoanele infectate.

Stocul de consumabile este însă limitat, spune farmacista-șefă a spitalului. Pe de altă parte, medicamente sunt destule.

În afară de Chișinău, concetățenii suspectați sau infectați cu noul coronavirus vor fi internați și în spitalele din Bălți, Comrat, Edineț, Orhei și Căușeni. 

Opinia ta contează. Comentează!