Val de critici după discursul lui Șor
Politic 24 iulie 2018, 14:40 | 4496

Ilan Șor trebuie să răspundă pentru amenințările făcute la adresa jurnaliștilor și a unor oponenți politici. De această părere sunt reprezentanții societății civile, care au reacționat la ultimele manifestații publice ale lui Șor. ”Comportamentul primarului de Orhei este incompatibil cu democrația, instigă la ură și violență, motiv pentru care el nu poate fi lăsat nesancționat de către autorități”, se arată într-o declarație a ONG-lor din domeniul drepturilor omului. Procuratura Generală afirmă că a pornit o investigație.

ONG-urile fac trimitere la un discurs scandalos, rostit de către Ilan Șor în cadrul unei acțiuni de protest în fața sediului PAS și al Platformei DA. Ținta lui Șor au devenit, în primul rând, politicienii din opoziția pro-europeană.

Amenințările directe au fost combinate cu insulte.

A fost amenințată și presa.

Societatea civilă a reacționat și cere pedepsirea primarului de Orhei.

O declarație similară au semnat și multe ONG de media. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale afirmă că instituția s-a autosesizat, iar procurorii municipali investighează declarațiile lui Ilan Șor. Rezultatele anchetei vor fi anunțate ulterior. Precizăm că procuratura a fost sesizată și de către jurnalistul Alexandr Petkov, care a cerut tragerea la răspundere penală a primarului de Orhei. Purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, nu a comentat situația.

Opinia ta contează. Comentează!