În capitala Greciei situația a scăpat de sub control după ce din mulțime, mai mulți manifestanți au aruncat cu sticle incendiare în direcția cordonului de polițiști. Scutierii au ripostat cu gaze lacrimogene și au dispersat rapid protestatarii furioși. Oamenii au ieșit în stradă împotriva legii demonstrațiilor, care introduce o serie de limite pentru organizarea protestelor, chiar le interzice, dacă autoritățile consideră că reprezintă un pericol la adresa siguranței publice. De asemenea, organizatorii ar urma să fie trași la răspundere pentru orice pagube provocate de protestatari.

Mii de manifestanţi nemulţumiţi de modul în care autorităţile sârbe gestionează criza coronavirusului au manifestat joi seară și la Belgrad, dar fără incidente, după două nopţi de violenţe şi ciocniri cu poliţie, scrie AFP. Mai devreme, preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a acuzat pe "huliganii criminali" că sunt responsabili de aceste violenţe.

Manifestaţiile, care au început marţi, au izbucnit după anunţul preşedintelui Vucic de reintroducere a restricţiilor de circulaţie în weekend ca urmare a creşterii numărului de cazuri de contaminare cu coronavirusul de tip nou. Joi, guvernul sârb a anunţat oficial că renunţat la planul său de a reimpune izolarea la domiciliu în weekend la Belgrad, înlocuite de alte restricţii: interzicerea adunărilor publice în spaţii închise şi deschise cu mai mult de zece persoane şi orare de lucru reduse pentru restaurante, baruri şi magazine, scrie AGERPRES