Examinarea recursului, în așteptare
Social 29 mai 2020, 00:17 | 1118

Curtea de Apel Chișinău nu a examinat nici azi recursul fostului procuror anticorupție Roman Statnâi, care a contestat încheierea prin care i-a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile. Asta după ce, astăzi, deja apărătorul său, Sergiu Moraru, a recuzat completul de judecată. La baza acestuia a fost o cerere a avocatului, care a fost respinsă de judecători, atât în instanța de fond, cât și în cea de apel. Recursul va fi examinat mâine.

Moraru mai afirmă că nu există nicio bănuială rezonabilă că Statnâi ar fi comis o abatere, iar întrucât i-a fost respinsă cererea repetat, afirmă că nu are încredere în judecători că ar vrea să facă lumină în acest caz. De asemenea, avocatul s-a referit la declarațiile făcute de procurorul general în cadrul unei emisiuni de la postul nostru de televiziune.

Potrivit avocatului, dacă s-ar pronunța asupra acestor declarații, ar însemna că încearcă să denigreze imaginea procurorului general, lucru pe care nu și-l dorește. Totuși, subliniază că una dintre frazele lui Stoianoglo, care l-au pus în gardă, s-a referit la arestul lui Statnâi și anume că ultimul ar fi după gratii pentru ceea ce a făcut.

Apărătorul spune că, din contra, ceea ce s-a anexat la demers demonstrează că Statnâi nu este vinovat și nu este implicat în cazul respectiv. Sergiu Moraru ne-a comunicat că Statnâi ar fi fost reținut ca un fel de garanție și nu exclude că în acest dosar ar fi implicat direct președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Șefa serviciului de presă al Președinției, Carmena Lupei, ne-a spus că instituția nu comentează acuzațiile. Fostul procuror anticorupție Roman Statnâi a fost pus sub învinuire într-un dosar pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, acțiuni săvârșite în interesul unui grup criminal organizat. Statnâi nu își recunoaște vina și afirmă că substratul acestui dosar ar fi altul decât cel prezentat de Procuratura Generală. Această instituție a respins învinuirile lui Statnâi. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie