Elevii unui liceu din București au pregătit pentru Ziua Națională a României un cântect patriotic
Externe 1 decembrie 2020, 15:48 | 831

Au cântat despre colțul de rai, România! Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București au pregătit pentru Ziua Națională un cântec patriotic, pe care l-au interpretat fiecare de acasă, din cauza pandemiei de COVID -19. Elevii au fost dirijați de către profesorul de educație muzicală Nicu Mâță, din Fălești.

Pentru acest concert on-line, elevii s-au pregătit aproape două luni. Unul dintre proiecte include unsprezece elevi din Iași, Constanța, Cluj, Ploiești, București, Chișinău, Ceadîr-Lunga și Bălți.

Ziua Naţională a României este serbată pe 1 Decembrie începând cu 1990. Până atunci, în România era altă sărbătoare națională, stabilită de regimul comunist - 23 August, când era marcată ”eliberarea ţării de sub ocupaţia fascistă”. Tradițional, Parada de 1 Decembrie este momentul când zeci de militari defilează pe sub Arcul de Triumf din București. În acest an, aproximativ 150 de militari au participat la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Evenimentul, care nu a fost deschis publicului, s-a desfăşurat cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Opinia ta contează. Comentează!