IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: "- De ce nu veți participa la dezbateri? De ce vă temeți? - Chiar credeți așa că ne temem? Nu suntem noi chiar așa fricoși. Care-i sensul să vin la dezbateri, președintele țării cu 5-6-7 contracandidați care la dânșii unica agendă este discuția cu președintele? Lasă să dezbată între ei!"

Igor Dodon le-a sugerat oponenților săi să bea ceai.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: "Eu vă rog, stimați oponenți, nu vă excitați prea tare! Relaxați-vă... beți ceai mai departe știți, da? Luați câte un ceai și liniștiți-vă! N-o să mă provocați. Eu înțeleg foarte bine ce doriți. Vă știu care sunt strategiile. Ele nu corespund cu strategiile noastre. Noi n-o să intrăm în dezbateri cu Dumneavoastră, în ping-pong-uri."

Igor Dodon nu este primul politician care vine cu un astfel de mesaj către oponenții săi.

VLADIMIR PLAHOTNIUC, fostul șef al PD: "Acelor politicieni supra-excitați, supra-exaltați în grupulețe, vreau să le transmit următoarele - nu vă prea agitați, nu vă faceți planuri prea mari."

Igor Dodon a spus că ar putea să participe la o singură dezbatere electorală și asta doar în turul doi, și doar la televiziunea publică. Anterior, Dodon a fost criticat pentru faptul că nu vrea să participe la dezbateri veritabile cu ceilalți candidați pentru Președinție, unii politicieni din opoziție afirmând că el s-ar baza pe holding-ul mediatic afiliat socialiștilor. În replică, Dodon a spus că nu influențează politica editorială a acestor posturi de televiziune.