Image-Description
Fost agent CIA, condamnat la 19 ani de închisoare în SUA pentru spionaj în favoarea Chinei
Externe 23 noiembrie 2019, 14:41 | 2028

Un fost agent CIA a fost condamnat în SUA la 19 ani de închisoare pentru complicitate la spionaj, procurorii anunţând că acesta a primit de la autorităţile chineze peste 850.000 de dolari pentru a divulga numele unor surse şi cunştiinţele sale în materie de spionaj, potrivit Associated Press.

Sentinţa în cazul lui Jerry Chun Shing Lee, în vârstă de 55 de ani, a fost semnificativ mai mare decât pedeapsa de 10 ani solicitată de avocaţii apărării.

Lee a pledat vinovat pentru complicitate la acte de spionaj, dar procurorii şi avocaţii apărării nu au fost de acord dacă au existat dovezi că acesta a întreprins un act de spionaj efectiv. Avocaţii lui Lee au contestat faptul că felul în care a acţionat clientul lor a fost atât de grav pe cât l-a descris Guvernul.

Procurorii au anunţat că ofiţerii de informaţii chinezi i-au oferit lui Lee peste 840.000 de dolari timp de trei anu începând cu anul 2010 şi că acesta le-a furnizat toate informaţiile pe care le-a dobândit în 13 ani de carieră ca ofiţer CIA. Ei au cerut o pedeapsă de peste 20 de ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!