Un nou decret anti-imigrație în SUA
Externe 27 iunie 2018, 14:09 | 2885

Curtea Supremă a Statelor Unite a aprobat decretul anti-imigraţie al președintelui Donald Trump. Este vorba despre documentul care le interzice locuitorilor din mai multe țări, inclusiv din cele majoritar musulmane, să intre în America.

Cinci judecători ai Curții Supreme au stabilit ca granițele Statelor Unite ale Americii sunt închise pentru aproximativ 150 de milioane de cetățeni din șapte țări. Mai exact, este vorba despre Siria, Iran, Yemen, Libia, Somalia, Venezuela şi Coreea de Nord.

Decizia Curţii Supreme de Justiție a fost imediat denunțată de opoziţia democrată, de comunitatea musulmană și de apărătorii drepturilor omului.

Scandalul imigrației a izbucnit anul trecut, când Donald Trump a semnat un decret prin care a închis graniţele Statelor Unite pentru cetăţenii din unele ţări majoritar musulmane, din motive de securitate, spunea liderul de la Casa Albă. Preşedintele american a fost acuzat de discriminare religioasă, iar hotărârea sa a fost blocată de instanţe în repetate rânduri.

Hotărârea Curții vine pe fondul altor decizii controversate ale președintelui american, legate de imigrație. Este vorba despre separarea forțată a copiilor de părinți, în cazul familiilor de imigranți, care ajung ilegal în Statele Unite. În urma șirurilor de critici, Trump a ordonat sistarea acestei practici.

Opinia ta contează. Comentează!