Locuitorii câtorva insule elene din Marea Egee au manifestat contra migrației ilegale
Externe 23 ianuarie 2020, 17:33 | 1638

Mai mulți locuitori de pe trei insule elene din Marea Egee au participat la manifestații stradale contra migrației ilegale. Ei au scandat că vor să își recupereze insulele și să ducă același mod de viață pe care îl aveau înaintea valului de refugiați. Asta pentru că numărul lor ar fi mult mai mare decât capacitatea taberelor care îi pot găzdui.

Din cauza grevei generale de pe insulele Lesbos, Samos şi Chios, toate serviciile publice au fost suspendate. Aceste trei insule găzduiesc cele mai mari tabere de migranţi, cu peste 40 de mii de oameni la o capacitate de 6.300 de locuri. În cel mai important azil, cel din Moria, de pe insula Lesbos, locuiesc în condiţii insalubre mai mult de 19 mii de refugiați, deși există doar 2.840 de locuri.

În luna noiembrie a anului trecut, Guvernul de la Atena a anunţat crearea, pe insulele respective, a unor noi tabere cu capacităţi de peste 5.000 de persoane. Responsabili locali se opun acestei iniţiative, cerând ca azilurile să poată găzdui cel mult o mie de oameni, după ce timp de cinci ani au primit mii de persoane. În timpul crizei migraţiei din 2015, Grecia a primit peste 850 de mii de refugiați, devenind astfel prima poartă de intrare a lor în Europa. Din acest an, Atena are din nou un Minister al Migraţiei. 

Opinia ta contează. Comentează!