Primăria Chișinău a modificat regulile de comportament în cadrul instituțiilor de învățământ
Social 28 septembrie 2020, 15:38 | 819

Primăria Chișinău a modificat regulile de comportament în cadrul instituțiilor de învățământ, pe timp de pandemie. Distanța fizică dintre elevi a fost redusă, de la 1,5 metri la 1 metru. Începând de astăzi, elevii vor reveni la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar al capitalei: "Astfel fiecare copil va ocupa zilnic același loc în bancă, la o distanță de cel puțin un metru față de celălalt.Această modificare va oferi posibiltatea instituțiilor școlare ca să reconfigureze spațiile școlare incluzând mai mulți elevi în procesul educațional."

În ultima perioadă tot mai mulți copiii, dar și angajați ai instituțiilor de învățământ s-au infectat cu noul virus.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate: "Observăm tendința de creștere a îmbolnăvirilor în rândul copiilor ca urmare a începerii noului an școlar. Începând cu 1 septembrie în instituțiile de educație timpurie și preuniversitară au fost înregistrate total 380 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de tip nou, dintre care 166 de copii și 214 angajați."

De la începutul pandemiei s-au infectat peste 2.100 de tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani, peste 660 de copii care au între 5 și 9 ani, peste 540 de 1-5 ani și 230 de bebeluși care au mai puțin de 12 luni.

Opinia ta contează. Comentează!