După protestele violente care au avut loc duminică, Hong Kongul se pregătește de noi acțiuni împotriva unui control mai mare asupra teritoriului, emisă de Beijing. Astăzi, șefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a încercat să aplaneze îngrijorările investitorilor în legătură cu posibilele consecințe economice și politice. Noua legislație nu va afecta în niciun fel drepturile sau libertatea cetățenilor din Hong Kong, afirmă oficialul.

Cu câteva ore mai devreme, televiziunea chineză de stat a difuzat declarațiile comandatului garnizoanei militare din Beijing cu sediul la Hong Kong. Soldații sunt gata să apere securitatea națională, a declarat acesta. Luni, comisarul Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing a declarat că protestele din 2019 au fost de natură teroristă.

Duminică, peste 200 de persoane au fost arestate, sub acuzații de adunare ilegală, abateri grave și violență. Acțiunile sunt văzute ca o amenințare la adresa autonomiei teritoriului și un nou pas către demontarea politicii chineze de până acum a „unui singur stat cu două sisteme”.