Bărbatul infectat cu Covid-19 este conducător de tren. Pe 17 martie, el a venit acasă de la Moscova. În scurt timp, au apărut durerile de cap, apoi - febra. Bărbatul a chemat ambulanța, care l-a dus la Spitalul feroviar din Chișinău, unde i-a fost făcut testul la Covid-19. Peste 24 de ore a aflat că acesta este pozitiv și a fost transferat la Spitalul „Toma Ciorbă”, unde au apărut complicațiile. A urmat un tratament și apoi, cel de-al doilea test, conform procedurii. Astăzi i s-a comunicat că este negativ. Între timp, primarul din satul Păulești anunța încă săptămâna trecută că bărbatul ar fi deja externat și s-ar afla acasă.

Soția pacientului susține că vineri, în ziua în care s-a făcut această înregistrare video, a fost sunată de la punctul medical din sat și întrebată dacă soțul ei a ajuns acasă.

L-am sunat pe primarul satului Păulești, Ion Prunici, pentru a ne explica situația. El ne-a spus că așa a fost informat de poliție. De ce nu i-a întrebat pe medici, nu a putut să ne răspundă.

După care, că a mai rămas la spital pentru un alt tratament.

Astăzi, conducătorul de tren a fost externat și se va afla următoarele 14 zile în autoizolare. La telefon, omul ne-a spus că ceea ce a simțit pe patul de spital este de groază.

Până acum, în raionul Călărași au fost înregistrate patru cazuri de coronavirus, dintre care unul în satul Păulești.