Câteva raioane au ieșit din Codul Roșu de alertă privind situația epidemiologică de COVID-19
Social 21 aprilie 2021, 15:35 | 1719

Raioanele Hâncești, Florești și Taraclia au ieșit din Codul Roșu de alertă privind situația epidemiologică de COVID-19, a declarat aseară prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. Potrivit lui, în aceste raioane s-a înregistrat o scădere considerabilă ca cazurilor de îmbolnăvire.

AURELIU CIOCOI, premier interimar: "Avem cu 24 % mai puține cazuri noi, cu 28 % mai puține decese, avem cu 6 % efect pozitiv la coraportul de persoane vindecate. Deja trei raioane din țara noastră au ieșit din Codul Roșu. Este vorba despre raioanele Taraclia, Hâncești și Florești unde se atestă o incidență de sub 100 de cazuri de boală la suta de mii de populație."

În același timp, autoritățile anunță că s-au infectat cu COVID-19 aproape 1.000 de femei gravide și 13.000 de copiii.

AURELIU CIOCOI, premier interimar: "Avem 13.000 de copii, la ora actuală bolnavi de COVID-19. Vârsta este cuprinsă de la sub un an până la 17 ani, majoritatea bolnavilor din categoria asta sunt de la vârsta de 10 până la 17 ani, peste 50 la sută din copiii afectați de COVID-19."

În zilele de sâmbătă și duminică, 17 și 18 aprilie, peste 15 mii de persoane au participat la slujbe religioase, iar în unele biserici au fost ignorate măsurile impuse pe timp de pandemie, a mai declarat prim-ministrul interimar. Cei care nu respectă ordonanțele de rigoare sunt amendați, afirmă Ciocoi.

AURELIU CIOCOI, premier interimar: "Per total din data instituirii stării de urgență în Republica Moldova au fost aplicate amenzi în sumă generală de 7 milioane 150 de mii de lei."

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost înregistrate aproape 250 de mi de infectări cu noul coronavirus. Peste 5 mii 600 au pierdut lupta cu boala.

Opinia ta contează. Comentează!