Procuratura Generală spune că bărbatul respectiv și-a agresat sexual fiica vitregă timp de un an, între 2017 și 2018. Abuzurile aveau loc sistematic, fie când mama fetei pleca de acasă, fie când era chiar în camera vecină. Deşi copila i-a povestit mamei prin ce trece, femeia nu ar fi luat măsuri, ţinându-i apărarea concubinului, mai spun procurorii. O vecină a fost cea care i-a sesizat pe polițiști. Nici în cadrul urmăririi penale, nici în instanța de judecată, inculpatul NU şi-a recunoscut vina. Procurorii au solicitat condamnarea bărbatului la detenţie pe viaţă și au contestat deja sentinţa primei instanţe. De asemenea, ei mai cer ca responsabilii de apărarea drepturilor copilului să ia toate măsurile în acest caz, inclusiv luarea victimei din familie.

Iar un bărbat de 38 de ani din raionul Criuleni a fost găsit mort într-un parc din satul Budești, municipiul Chişinău. Victima ar fi fost ucisă. Asta pentru că pe corpul neînsuflețit au fost depistate semne de moarte violentă. Poliția a fost anunțată despre descoperirea macabră ieri la amiază. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru omor.

Tot ieri, un bărbat de 33 de ani din comuna Grătiești a fost reținut pentru 72 de ore. Aseară, fiind în stare de ebrietate, el şi-ar fi violat sora mai mare, în vârstă de 35 de ani. Poliția a fost anunţată de către tatăl celor doi. Ofițerul de presă al Direcţiei de Poliție Chişinău a declarat că a fost pornit un dosar penal.