Image-Description
RM înregistrează un record tragic: 15 decese și 390 de cazuri noi de Covid
Social 13 august 2020, 17:50 | 1596

RM a înregistrat azi 390 de cazuri noi de Covid-19, dintre care opt persoane infectate sunt originare din Transnistria. Două cazuri sunt de import și au fost înregistrate la persoane care s-au întors din România și Turcia.

Astfel numărul persoanelor infectate cu temutul coronavirus a atins cifra de 29 087 persoane. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2215 teste, dintre care primar – 1752 şi repetat – 463.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății din numărul total de cazuri depistate, 22 sunt lucrători medicali: este vorba de zece medici,  11 asistenți medicali și o persoană din rândul personalului auxiliar.

La momentul actual 468 de pacienți sunt în stare gravă. 25 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1204 persoane sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Potrivit aceleiași surse, în ultimele 24 de ore 278 de persoane au fost externate. În total au fost tratate de COVID-19 20 276 de persoane

Totodată, Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea unui număr record de decese înregistrate pe parcursul unei zile. Este vorba de 15 persoane. Astfel numărul deceselor provocate de infecția de coronavirus a atins cifra de 878 de persoane. Două dintre persoanele care și-au pierdut azi viața sunt din regiunea transnistreană. Ceilalți pacienți sunt originari din Soroca, Căușeni, municipiul Chișinău, Orhei, Comrat, Fălești. Aceștia au vârsta cuprinsă între 54 - 85 de ani.

Ministerul Sănătății reiterează că azi și-a pierdut viața și un angajat medical. Este vorba de medicul Mihail Preotesa, şeful Secţiei Terapie Generală a Spitalului Raional Anenii Noi, în vârstă de 65 ani. Acesta a fost internat la data de 6 august, la Spitalul Clinic Republican. În momentul decesului era infectat cu COVID-19, dar decesul nu a survenit din cauza infecției. La solicitarea familiei, cauza decesului nu poate fi divulgată. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie