În Franța continuă reținerile în ancheta privitoare la decapitarea profesorului Samuel Paty
Externe 20 octombrie 2020, 15:38 | 624

În Franța continuă reținerile în ancheta privitoare la decapitarea profesorului Samuel Paty. Pentru marți seară este prevăzut un ”marș alb”, cu plecare de la unitatea de învățământ, unde a predat Paty și până în centrul localității Conflans. Miercuri, profesorul va fi omagiat la nivel naţional în Franţa.

Mai mulți imami s-au adunat luni în fața școlii unde Samuel Paty preda istoria și geografia. Președintele Conferinței Imamilor din Franța a cerut iertare familiei profesorului.

Trebuie o reformă în interiorul comunității musulmane, consideră imamul. Pe de altă parte, platforma Pharos este cea care a identificat 80 de mesage de susținere a agresorului lui Samuel Paty. Este vorba de un tânăr de 18 ani, un islamist radical cecen. Rețelele sociale sunt criticate în acest moment pentru că au acceptat să difuzeze mesaje ce îl stigmatizau pe Samuel Paty, după ce a prezentat în curs caricaturile despre Mohamed.

Executivul european va dezvălui până la finele anului o nouă legislație intitulată Digital Services Act pentru a reglementa activitatea giganților de internet, în materie de gestionnaire a datelor, a dezinformării și a discursului de ură în special. Parlamentul European şi-a început luni şedinţa plenară cu un minut de reculegere în semn de omagiu pentru profesorul decapitat, relatează AFP. Vineri după-amiază, profesorul de istorie Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani, a fost decapitat în apropierea colegiului unde preda. Atacatorul, Abdoullakh Anzorov, un refugiat rus de origine cecenă de 18 ani, a fost apoi împuşcat mortal de poliţie. Președintele Emmanuel Macron i-a adus un omagiu profesorului, asasinat ”pentru că preda, pentru că a promovat în rândul elevilor libertatea de exprimare, libertatea de a crede şi de a nu crede”. Miercuri, profesorul va fi omagiat la nivel naţional în Franţa.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie