În jur de 3.000 de polițiști vor asigura ordinea publică de Paștele Blajinilor
Social 5 iunie 2020, 19:38 | 1004

În jur de trei mii de polițiști vor asigura ordinea publică de Paștele Blajinilor. Ei vor monitoriza dacă se respectă distanța socială, se poartă măști, mănuși și dacă nu se comit ilegalități. Cei care nu se vor conforma vor fi sancționați, au declarat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției. În același timp, la Cahul Paștele Blajinilor a fost anulat. Anunuțul a fost făcut de primarul orașului Nicolae Dandiș. O decizia similară a luat și prmăria satului Vorniceni, din raionul Strășeni.

Polițiștii se vor afla în aproximativ 1.500 de cimitire din toată țara pentru a vedea dacă sunt respectate regulile impuse de autorități pe timp de pandemie. Doar la Cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău vor fi mobilizați peste 400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, a spus șeful Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, Sergiu Paiu, în cadrul unei conferințe de presă.

În acelaşi timp, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că Paştele Blajinilor ar trebui anulat.

Am mers la Piața Centrală din Chişinău, acolo unde an de an, înaintea Paștelui Blajinilor, se cumpără tot ce se dă de obicei de pomană când sunt pomeniţi morţii. Anul acesta, am văzut însă alt tablou.

Am întrebat mai mulți oameni dacă vor merge la cimitire de Paştele Blajinilor.

Populația este îndemnată să evite locurile aglomerate și să respecte distanța socială de cel puţin un metru şi jumătate, să poartă măști, dar și mănuși. Cei care nu vor respecta aceste reguli vor fi sancționați, spun polițiștii. 

Opinia ta contează. Comentează!