Femeia are în sânge dragostea față de flori, întrucât acum 25 de ani părinții creșteau și vindeau flori
Social 19 august 2022, 20:14 | 6195

O femeie cu spirit întreprinzător a lăsat cariera în domeniul finanțelor și a pus pe roate o afacere... parfumată. Vorbim despre Mariana Spânu, care s-a îndrăgostit de flori în urmă cu muți ani, moștenind pasiunea de la părinți. Acum, face tot ca oamenii să cumpere buchetele eco, în defavoarea celor învelite în peliculă. Noile tendințe în aranjarea buchetelor sunt sârma îmbrăcată în materiale vegetale, aranjamente florale în vase din lemn, porțelan sau ceramică, dar și ambalajul din hârtie veche de ziar.

MARIANA SPÂNU, florist: "Deci aici am o compoziție eco sută la sută, avem o carcasă naturală și sper să fie tendință pe următorii ani, ca să renunțăm la peliculă și să trecem cu toții la compoziții de tipul dat."

Mariana Spânu este economist și a muncit în domeniul finanțelor peste zece ani. Acum șase luni și-a zis că trebuie să facă ceia ce-i place sufletului său, mai ales că acum 25 de ani, copil fiind vindea florile crescute de părinții săi.

MARIANA SPÂNU, florist: "Eu aveam cumva ideea formată din copilărie, părinții mei au fost florari acum 25 de ani. Noi chiar creșteam florile, se făcea atunci alt tip de floristică, atunci nu m-am gândit că voi reveni cândva la flori, la afacerea dată. Cu timpul a încolțit ideea asta de a avea propria afacere, de a mă ocupa cu ceva care-i face plăcere sufletului."

Adoră florile de câmp și merge uneori departe, să le culeagă.

MARIANA SPÂNU, florist: "Eu foarte mult țin la floristica de sezon, adică îmi place mult să lucrez cu florile care sunt înflorite la sezon, astfel susținem și producătorul autohton și e mult mai plăcut pentru că avem floarea mai proaspătă, spre exemplu de cât o floare importată care are nevoie de timp până ajunge la noi."

Și-a deschis afacerea recent - la o săptămână după ce s-a început războiul în Ucraina.

MARIANA SPÂNU, florist: "Puțin zis riscant, a fost o provocare, eu neavând experiență și mi-a fost foarte greu. Frica mea cea mai mare - tuturor să le ajungă flori, adică să am stocul suficient, să pot deservi până la ultimul client, dar a trecut bine."

Mariana Spânu este și florist, și vânzător, și curier.

MARIANA SPÂNU, florist: "Și care le vinde, și care le livrează, și care aprovizionează: "Cea mai bună rețetă de a păstra o floare este să fie schimbată apa cât mai des și înnoim codița, adică tăietura codițelor la flori se înnoiește și ea ține mai mult și respectiv ferim de razele directe ale soarelui."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie