Parlamentarii au aprobat un proiect de lege care permite cuplurilor de acelaşi sex să formeze "uniuni permanente exclusive" şi un altul capermite să solicite "înregistrarea căsătoriei" la agenţiile guvernamentale.

Legea a fost adoptată chiar de Ziua Internaţională împotriva homofobiei şi reprezintă o victorie a comunităţii LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer, n.r.), care militează de mulţi ani pentru drepturi egale în ceea ce priveşte căsătoriile.

În urmă cu doi ani, Curtea Supremă din Taiwan a stabilit că interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex reprezintă o încălcare a constituţiei şi a dat guvernului ca dată limită să facă modificări în acest sens ziua de 24 mai 2019.

Parlamentul va mai dezbate vineri chestiunile legate de adopţii care pot fi făcute de cuplurile homosexuale.

În ultima decadă, Taiwan a devenit una dintre cele mai progresiste ţări din Asia în ceea ce priveşte drepturile comunităţii LGBTQ. Însă insula a rămas conservatoare, mai ales în zonele din afara oraşelor.

Australia şi Noua Zeelandă sunt singurele ţări din mai larga regiune Asia-Pacific care au adoptat legi privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex.