Crește numărul infectărilor cu COVID în Moldova, autoritățile au anunțat 1014 cazuri înregistrate săptămâna trecută
Social 6 iulie 2022, 20:18 | 638

Crește numărul infectărilor cu COVID în Republica Moldova. Autoritățile au anunțat 1014 cazuri înregistrate săptămâna trecută, cifra dublându-se comparativ cu situația de acum două săptămâni. Crește numărul de infectări și în lume. În Franța, s-au înregistrat 200 de mii de infectări într-o singură zi, iar China testează orașe întregi, după ce au fost înregistrate 353 de cazuri noi. În Cipru, la doar o lună după ridicarea obligativității purtării măștii în spații închise, autoritățile revin la această măsură de protecție.

Secția Terapie a Spitalului Raional din Ialoveni a fost închisă temporar, după ce 21 de pacienți au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Pentru a limita răspândirea virusului toți angajații, pacienții și vizitatorii instituției medicale sunt obligați să poarte mască de protecție în spital. La nivel național, Ministerul Sănătății a raportat 1014 cazuri de COVID săptămâna trecută, față de 465 de cazuri înregistrate acum două săptămânii. Și în lume crește numărul de infectări, pe fundul circulației intense a oamenilor în perioada estivală.

De teama unei creșteri necontrolate a numărului de cazuri, China se pregătește de noi măsuri dure, pe baza politicii sale „Zero Covid”. Metropola Shanghai, care a ieșit dintr-un lockdown la începutul lunii iulie, a început din nou testarea tuturor locuitorilor din 16 districte. Autoritățile locale au îndemnat transportatorii și hotelurile să implementeze măsuri stricte de prevenire, precum verificarea temperaturii vizitatorilor și solicitarea testelor. Și orașul nord-vestic Xi’an a anunțat că suspendă pentru șapte zile operațiunile la mai multe spații închise, inclusiv la restaurante și a oprit toate evenimentele majore.

Obligativitatea de purtare a măştii în spaţiile închise va intra în vigoare începând de vineri și în Cipru, care a anulat această restricție începând cu 1 iunie. Autoritățile de la Nicosia au raportat 10 mii 879 de cazuri noi de Covid în ultimele două săptămâni.

Și în Franța autoritățile au înregistrat peste 200 de mii de cazuri de COVID în doar 24 de ore. Ministrul francez al Sănătăţii, François Braun, a îndemnat populația să revină la măștile de protecție în locurile aglomerate.

Opinia ta contează. Comentează!