Image-Description
Franţa: Popularitatea lui Emmanuel Macron continuă să se erodeze // Sondaj
Externe 28 septembrie 2018, 13:00 | 1060

Popularitatea preşedintelui Emmanuel Macron a scăzut din nou în Franţa în septembrie, şeful statului coborând la numai 32% opinii favorabile, un nou minim după alegerea sa, la acelaşi nivel cu predecesorul său în septembrie 2013, potrivit unui sondaj, citat de AFP

Şeful statului obţine 67% opinii nefavorabile (+1 punct într-o lună), în timp ce premierul Edouard Philippe câştigă un punct în opinii favorabile (39%), indică studiul BVA pentru Orange, RTL şi La Tribune apărut vineri, scrie Agerpres.

Dacă perechea executivă ajunge la o nouă cotă de încredere printre simpatizanţii partidului prezidenţial La Republique en Marche (96% pentru Emmanuel Macron, +9; 94% pentru Edouard Philippe, +9), preşedintele beneficiază numai de 22% opinii favorabile printre simpatizanţii Partidului Socialist (-6) şi de 35% în rândurile simpatizanţilor partidului Les Republicains (de dreapta) (-2).

"Dificultăţile executivului nu aduc profit (încă?) opoziţiei", notează institutul de sondare a opinie publice. "Niciunul din partidele testate nu apare în ochii francezilor într-o proporţie semnificativă ca fiind în măsură 'să facă mai bine' decât guvernul actual dacă ar fi la putere, că este vorba despre Rassemblement national (fostul FN, extremă dreapta) (21%), de La France insoumise (stânga radicală) (20%), Les Republicains (18%) sau PS (13%)", evidenţiază ancheta.

Sondajul a fost realizat online pe 26 şi 27 septembrie, pe un eşantion de 1.011 persoane cu drept de vot, potrivit metodei cotelor, cu o marjă de eroare între 1,4 şi 3,1 puncte.

Opinia ta contează. Comentează!