Discuțiile privind amânarea solicitată de Guvernul de la Londra au durat cu câteva ore mai mult decât era preconizat, semn că liderii țărilor membre ale comunității europene au avut păreri împărțite. Într-un final, au venit cu un plan în două părţi privind Brexiul.

Ceva mai puțin binedispusă a fost Theresa May, care, pusă în fața condițiilor Uniunii Europene, încă mai speră să obțină sprijinul Parlamentului pentru Acordul Brexit.

Posibilitatea ca Parlamentul să respingă pentru a treia oară Acordul pentru Brexit este destul de mare. Așa că la Londra au început pregătirile pentru eventualitatea ieșirii din UE fără vreo înțelegere. O celulă de criză și-a început activitatea într-un buncăr, situat sub clădirea Ministerului Apărării, și folosit de armată pe timp de război sau de urgență națională. Între timp, aproape două milioane de oameni au semnat o petiție pe site-ul legislativului britanic, cerând guvernului să anuleze Brexitul. Opțiunea, deși reiterată la summitul UE de către președintele Comisiei Europene, Donald Tusk, a fost respinsă de nenumărate ori de premierul Theresa May.