PSRM, despre ”intențiile de fraudare”
Politic 18 septembrie 2020, 20:17 | 1095

”Noi dorim ca la alegerile prezidențiale să voteze cât mai mulți cetățeni moldoveni din regiunea transnistreană!”. Astfel a răspuns secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, la întrebarea Jurnal TV dacă și la scrutinul din noiembrie vom vedea microbuze și autobuze care transportă alegători, așa cum s-a întâmplat la parlamentarele din 2019. La conferința de presă organizată astăzi de PSRM, i-am cerut lui Batrâncea să comenteze acuzațiile opoziției și ale unor experți precum că socialiștii și președintele Dodon ar intenționa să fraudeze alegerile prezidențiale prin intermediul celor 38 de secții de votare deschise în Rusia. Fruntașul PSRM spune că până acum, alegătorii din Rusia au fost discriminați de autoritățile de la Chișinău.

După ce Comisia Electorală Centrală a solicitat zilele trecute deschiderea a 38 de secții de votare în Rusia, de aproape patru ori mai multe decât la alegerile parlamentare din 2019, Vlad Batrâncea spune că alegătorii moldoveni de acolo ar merita și mai multe secții de votare.

Întrebat dacă și anul acesta la alegeri vom vedea autobuze și microbuze care transportă organizat alegătorii din regiunea transnistreană, Vlad Batrâncea ne-a răspuns că cetățenii de acolo s-ar putea auto-organiza pentru a veni la secțiile de votare din dreapta Nistrului.

Amintim că ieri expertul în politici publice, Ștefan Gligor, a declarat pentru Jurnal TV că cele 38 de secții de votare care vor fi deschise în Rusia ar putea fi folosite pentru a asigura 100 de mii de voturi.

Opinia ta contează. Comentează!