Țeava de canalizare le dă bătăi de cap
Social 30 octombrie 2018, 01:12 | 945

Locatarii unui bloc de pe bulevardul Decebal din Chișinău spun că s-au săturat să respire aer toxic și să stea cu frica în sân. Toate nemulțumirile lor se trag de la sistemul de canalizare, care este defectat de peste trei ani. Oamenii se tem că blocul s-ar putea prăbuși într-o zi din cauza scurgerilor din subsol. Autoritățile locale știu despre existența problemei și le-au tot promis ajutor, doar că acesta se lasă așteptat.

Mai mulți locatari spun că au probleme de sănătate din cauza mirosului greu de suportat.

Oamenii se tem că blocul se poate prăbuși din cauza umezelii.

Locatarii mai afirmă că gestionarii blocului le-au spus că nu au bani ca să-i plătească pe muncitorii care ar putea face lucrările necesare.

Pretorul sectorului Botanica, Oleg Rațoi, le-ar fi spulberat ultima speranță, adaugă locatarii.

Așa că locatarii blocului, majoritatea pensionari, au început să adune bănuț cu bănuț, ca să strângă aproximativ 11 mii de lei. Suma a fost stabilită de reprezentanții unei firme private.

Nu doar sistemul de canalizare este uzat și prezintă pericol.

Am fost și la Întreprinderea Municipală de Gestionare a Fondului Locativ nr. 2, dar șeful acesteia lipsea, deși am ajuns în timpul orelor de audiență. „Este plecat la „Termoelectrica”, ne-au spus subalternii lui.

Chiar dacă are datorii față de „Termoelectrica”, respectiva întreprindere de gestionare a fondului locativ activează în regim obișnuit, ne-a spus lichidatorul acesteia, iar angajații primesc la timp salariile și ei vor schimba țeava cumpărată de locatari.

Iar adjunctul șefului Direcției locativ-comunale, Ghenadie Dubița, ne-a declarat că Primăria capitalei nu poate să-i ajute pe oameni cu materialele necesare.

Pretorul sectorului Botanica, Oleg Rațoi, nu ne-a răspuns la apelurile telefonice repetate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie