Pentru a preveni traficul de ființe umane, societatea are nevoie de cât mai multă informație, spune ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Potrivit Anei Revenco, director executiv al Centrului Internațional ”La Strada”, cetățenii Republicii Moldova duc lipsă de informație privind procedurile legale de migrare în scop de muncă.

Am discutat cu oamenii de rând, pentru a afla ce cred ei despre intenția autorităților privind combaterea traficului de ființe umane.

Guvernul de la Washington va susține în continuare autoritățile de la Chișinău, pentru a le ajuta să combată traficul de ființe umane, afirmă Robert Keane, reprezentant al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

În Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane, în sala de așteptare din Aeroportului Chişinău au fost amplasate cinci figurine cu cinci istorii, care simbolizează soarta miilor de victime ale traficului.

Începând cu anul 2007, în data de 18 octombrie, este marcată Ziua Europeană de Combatere a Traficului de Persoane. Scopul acesteia este conştientizarea de către populaţie a gravităţii fenomenului respectiv, când victimele sunt tratate ca bunuri ce pot fi vândute şi cumpărate.