Image-Description
Cebotari: PD s-a arătat deschis pentru toți; Cei din blocul ACUM nu ne-au răspuns la scrisori până astăzi
Politic 1 martie 2019, 13:30 | 1825

Partidul Democrat este deschis pentru toți privind discuțiile unei viitoare coaliții de guvernare, a reiterat astăzi vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari. Totodată, acesta susține că formațiunea a expediat scrisori formațiunilor din blocul ACUM, Platforma DA și PAS, pentru a-i invita la negocieri, doar că acestea au rămas fără răspuns până astăzi.

„În ziua alegerilor, imediat după închiderea secțiilor de votare, am lansat invitații și ne-am arătat deschiși pentru toți, pentru a nu admite acele situații dezastruoase. Foarte clar am spus de la început că în lista noastră, că ordinea în care am prefera să ducem aceste negocieri pornesc de la blocul ACUM. Scrisori am expediat doar copreședinților blocului ACUM. Deja au trecut mai bine de câteva zile şi nu avem un răspuns la acea adresare. Astăzi, pe această cale, dar poate şi pe cale scrisă, repetăm invitaţia noastră”, a declarat vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari.

„Considerăm că ei la moment sunt în febra emoțiilor electorale. Numai rațiunea, gândirea la rece ne poate face pe toți să găsim acel consens necesar pentru construirea unei coaliții cât mai largi de guvernare”, a adăugat vicepreședintele PD.

Precizăm că, liderii ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, au declarat de mai multe ori că nu vor face alianță nici cu PD și nici cu PSRM.

Opinia ta contează. Comentează!