Președintele peruan și-a anunțat demisia
Externe 22 martie 2018, 15:22 | 1457

Președintele statului peruan, Pedro Pablo Kuczynski și-a anunțat demisia. Decizia acestuia survine după ce aliaţii săi au fost prinşi în timp ce încercau să cumpere voturi în parlament ca să-l salveze pe şeful statului de la suspendare. Procedura a fost inițiată pe fondul acuzațiilor de corupție, cu care se confruntă Kuczynski.

Preşedintele demisionar din Peru, în vârstă de 79 de ani, se confruntă cu grave acuzații de corupție. El este acuzat că ar fi primit mită de milioane de dolari, de la o companie de construcţii din Brazilia. Congresul de la Lima, controlat de opoziţie, urma să voteze astăzi încheierea mandatului prezidenţial a lui Pedro Pablo Kuczynski.

În încercarea de a-l salva de la demitere, aliații președintelui au încercat să cumpere voturi în parlamentul de la Lima, lucru care a fost dezvăluit de opoziție, prin publicarea unei înregistrări video, în care unui parlamentar i-au fost promise contracte bănoase, în schimbul unui vot împotriva demiterii președintelui. Într-un discurs televizat, Kuczyinski a negat acuzaţiile și afirmat că renunţă la funcţie din motive legate de guvernabilitate.

Parlamentul peruan a mai încercat să-l demită pe şeful statului şi la sfârșitul anului trecut, din cauza implicării sale în uriașul scandal de corupţie, dar a scăpat.

Atribuțiile președintelui demisionar ar urma să fie preluate acum de vicepreședintele peruan, Martin Vizcarra, până la organizarea alegerilor anticipate.

Opinia ta contează. Comentează!