Ploaia torențială a făcut prăpăd în mai multe localități din țară
Social 29 septembrie 2020, 19:43 | 709

Ploaia torențială de astăzi a făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Șuvoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale. Au fost inundate zeci de locuințe și grădini, mai multe mașini au fost luate de viitură, iar salvatorii au intervenit în câteva cazuri pentru a salva inclusiv copii din calea apelor. Cea mai afectată a fost regiunea de sud a țării - raionul Cimișlia și Autonomia Găgăuză. Vă atenționăm, urmează imagini ce vă pot afecta emoțional.

Peste 40 de salvatori cu opt autospeciale și opt motopompe au fost mobilizați la lichidarea consecințelor ploilor torențiale în orașul Comrat și alte localități din UTA Găgăuzia. Angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare în 25 de gospodării din Comrat. Nouă oameni au fost evacuați din calea apelor. A fost blocat de șuvoaie și un autobuz cu copii.

Cele mai afectate au fost localitățile Tomai, Covurlui, Tochile - Răducani, Cuporani din raionul Leova, dar și Fetița, raionul Cimișlia. Potrivit informațiilor operative, din cauza ploii s-au deteriorat și două poduri din regiune. Mai mult, inundațiile din Găgăuzia au distrus aproximativ 50 de metri de gazoduct de presiune medie. În consecință, 500 de consumatori casnici și câteva întreprinderi au rămas fără gaze. În cazul în care se află în pericol sau în situații de risc, autoritățile îndeamnă oamenii să apeleze de urgență Serviciul 112.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie