Image-Description
Deputat român: Plahotniuc se pregătește să oprească PAS și Platforma DA să participe la alegeri; Ultima speranță - UE și SUA
Politic 19 decembrie 2018, 13:00 | 3414

Fiind conștient că nu are nicio urmă de credibilitate în fața cetățenilor Republicii Moldova pentru a fi ales la următoarele alegeri parlamentare, oligarhul Vladimir Plahotniuc a inventat un „caz de trădare națională” la adresa liderilor opoziției cu adevărat pro-europene de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase. Or, prin raportul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Open Dialog, guvernarea condusă de Plahotniuc încearcă disperat să împiedice opoziția să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. De această părere este deputatul român Matei Dobrovie.

„Plahotniuc se pregătește să oprească PAS-ul Maiei Sandu și Platforma DA condusă de Andrei Năstase să participe la alegerile parlamentare din februarie 2019. Ce anticipasem acum o lună prinde, din păcate, contur prin publicarea unui „raport”. Fiind conștient că nu are nicio urmă de credibilitate în fața cetățenilor Republicii Moldova pentru a fi ales la următoarele alegeri parlamentare, Plahotniuc inventează un „caz de trădare națională” la adresa liderilor opoziției cu adevărat pro-europene de la Chișinău: Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate) și Andrei Năstase (Platforma Demnitate și Adevăr). Prin acest raport, se încearcă cu disperare împiedicarea opoziției să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”, afirmă deputatul de la București.

Matei Dobrovie mai spune că „puterea oligarhică de la Chișinău a profitat în cel mai josnic mod de o decizie a guvernului polonez de a-i interzice co-fondatoarei Fundației Open Dialogue Ludmila Kozlowska de a intra pe teritoriul Poloniei”.

„Activistei ucrainene Ludmila Kozlowska i se aduc niște acuzații nefondate și neadeverite doar pentru că a fost prea vocală pe subiecte precum statul de drept și legile justiției din Polonia. Maia Sandu și Andrei Năstase au participat la un eveniment al Fundației Open Dialogue, unde a fost abordată și situația reală a democrației din Republica Moldova. Acesta e, de fapt, și motivul pentru care puterea oligarhică de la Chișinău a început o ofensivă absurdă împotriva lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu. Au inființat o comisie de anchetă parlamentară, care s-a desfășurat cu ușile închise, iar acum s-a publicat un raport oficial prin care se pomenesc fapte penale precum fraudă financiară și trafic de arme”, menționează deputatul.

În context, Matei Dobrovie spune că doar Uniunea Europeană și SUA ar putea zădărnici atacurile regimului condus de Plahotniuc la adresa opoziției cu adevărat proeuropene de la Chișinău.

„De la Guvernul României nu mai am nicio speranță că e capabil să oprească aceste atacuri la adresa opoziției cu adevărat pro-europene de la Chișinău, ultima speranță e la Uniunea Europeană si SUA, care și-au asumat obiectivul de democratizare și europenizare a Republicii Moldova”, a punctat Dobrovie.

Opinia ta contează. Comentează!