Un bărbat a primit o amendă usturătoare, la Vama Albița, pentru că a încercat să ajungă în Europa cu țigări și mii de euro
Social 8 decembrie 2022, 19:41 | 501

Un bărbat de 44 de ani a primit o amendă usturătoare, la Vama Albița, pentru că a încercat să ajungă în Europa cu țigări și mii de euro ascunse în... șosete. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Trei arme de vânătoare, în valoare totală de 34 de mii de euro, au fost depistate în geanta unui tânăr de 26 de ani din Cahul. Acesta a fost prins când încerca să ajungă din România în Republica Moldova. Potrivit polițiștilor de frontieră, armele au fost sustrase dintr-un magazin din Austria. Tânărul avea cu el pașaportul biometric și geanta în care s-au depistat armele împachetate în bandă adezivă. La audieri, individul a recunoscut că a vrut să vândă puștile contra 25 de mii de euro.

Un accident grav s-a produs joi în apropiere de satul Gura Căinarului, raionul Florești. Șoferul unui Volkswagen nu s-a asigurat și a ieșit la depășire, iar din cauza vizibilității reduse nu a putut reveni pe bandă, lovindu-se frontal de un microbuz Mercedes. În urma impactului, cinci persoane din microbuz, inclusiv șoferul acestuia și conducătorul automobilului, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

O angajată a Poliției de Frontieră a fost reținută pentru 72 de ore de către ofițerii CNA, după ce l-a ajutat pe un ucrainean să traverseze ilegal frontiera Republicii Moldova. Potrivit anchetei, polițistul de frontieră ar fi introdus ilegal în baza de date informația privind traversarea cetățeanului din Ucraina. În schimb, angajata ar fi primit 200 de dolari și 100 de euro.

70 de pachete de țigări și 80 de mii de euro au fost depistate la un bărbat de 44 de ani la Vama Albița. Cetățeanul României și al Republicii Moldova era pasager într-un microbuz care pleca la Brașov. În cadrul verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră şi vameș, s-a depistat că bărbatul a ascuns țigările și banii pe corp și în șosete. Valuta a fost ridicată pentru un termen de 30 de zile, până suspectul va demonstra că banii îi aparțin. Totodată, omul a primit o amendă de circa 20 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie