Săptămâna trecută a fost cea mai neagră pentru Republica Moldova
Social 21 septembrie 2020, 16:32 | 627

Săptămâna trecută a fost cea mai neagră pentru Republica Moldova de la declanșarea pandemiei COVID-19. Autoritățile au anunțat noi recorduri nedorite de infectări și decese, țara noastră continuând să fie pe primul loc în Europa la capitolul pierderi de vieți omenești. Orașul Chișinăul rămâne a fi lider în acest sens. Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în municipiul Chișinău nu mai sunt paturi libere pentru bolnavi.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate: "La moment conform datelor la nivel național avem peste 46 de mii de cazuri, dintre care 20 de mii de cazuri doar în municipiul Chișinău.Țin să menționez că capacitatea spitalelor municipale este de 927 de locuri, la moment sunt internați 663 de persoane. În stare gravă 202 persoane, dintre acestea 12 sunt intubate."

Alte 3.618 persoane au fost infectate cu COVID-19 în ultima săptămână, cel mai negativ bilanț de la declanșarea pandemiei. Precedentul record nedorit se înregistrase în săptămâna 17-23 august, când au fost depistate pozitiv 3.295 de persoane. Acest bilanț a făcut ca Republica Moldova să se claseze pe locul 4 în Europa, săptămâna trecută, la capitolul infectări raportat la populație, după ce fusese lider pe continent în precedentele 7 săptămâni. Cu 80 de decese în ultimele 7 zile, Republica Moldova a înregistrat un nou record negativ, după cel din săptămâna 31 august-6 septembrie, când și-au pierdut viața 69 de persoane. Bilanțul face ca Republica Moldova să fie lider pe continent la decese pentru a 3-a săptămână consecutiv. Este de precizat că statisticile sunt realizate raportat la populația oficială, inclusiv stânga Nistrului, de 3,5 milioane de locuitori. Experții susțin că populația ar fi mult mai mică și nu ar depăși trei milioane.

Opinia ta contează. Comentează!