Un nou lot de peste 100 de mii de doze de vaccin ajunge în seara zilei de vineri la Chișinău
Social 11 iunie 2021, 16:08 | 592

Guvernul de la București a trimis la Chișinău încă peste 100 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. Acestea sunt acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, și reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de compania AstraZeneca. Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență de la București, vaccinurile au fost îmbarcate în două camioane și urmează să ajungă la Chișinău în seara zilei de astăzi.

MESAJUL TRANSMIS DE AUTORITĂȚILE ROMÂNE: "România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova."

Misiunea se va realiza cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne, pe ruta București – Chișinău și retur, se precizează în comunicatul Departamentului pentru Situații de Urgență de la București. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vin ca parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău. România a oferit Republicii Moldova un număr total de 304.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Până acum Republica Moldova a recepționat 929.990 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate centrele de vaccinare. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie