Spațiile comerciale, motiv de scandal
Social 17 februarie 2020, 20:17 | 1708

Reprezentantii companiei care detine spatiile comerciale din jurul Autogarii Centrale Chisinau ar fi presati sa renunte la afacere. In spatele acestor actiuni ar sta intreprinderea "Garile auto moderne", care a luat in concesiune, pentru 25 de ani, toate statiile auto din Republica Moldova. Primele presiuni le-au simtit cei care au inchiriat spatiile comerciale. In semn de protest, ei au manifestat astazi in fata Autogarii Centrale.

Peste 60 de oameni riscă s-și piardă un loc de muncă, afirmă reprezentanții companiei, care deține spațiile comerciale din jurul Autogării Centrale Chișinău.

Președintele Asociației patronale a dezvoltatorilor imobiliari cere implicarea autorităților în conflict.

Reprezentanții companiei concesionare spun că lucrările sunt unele planificate, iar serviciile sunt sistate din cauza datoriilor, peste șase milioane de lei, pe care le-ar avea firma, care a amenajat spațiile. Mai mult. "Gările Auto Moderne" a dat în judecată întreprinderea cu pricina pentru a rezilia contractul de locațiune, pentru că nu și-ar onora obligațiile.

Reprezentanții companiei care a amenajat spațiile comerciale solicită implicarea Procuraturii, Guvernului și a Parlamentului. La sfârșitul anului 2018, după un concurs cu un singur participant, Agenția Proprietății Publice a dat în concesiune stațiile auto firmei „Gările Auto Moderne”, pentru o perioadă de 25 de ani. Săptămâna trecută, deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, președintele Comisiei de anchetă privind privatizările, a solicitat Agenției Proprietății Publice să ia măsuri urgente pentru întocmirea raportului de monitorizare a Parteneriatului Public Privat în cazul întreprinderii de stat „Gările și Stațiile Auto” și să demareze procedurile de reziliere a contractului, dacă se atestă lipsa de progrese asumate și lipsa unei garanții bancare de bună execuție. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie