Ziua Naţională a României a fost sărbătorită şi la Chişinău, în cinstea celor 102 ani de la Marea Unire
Social 1 decembrie 2020, 19:43 | 1210

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită astăzi şi la Chişinău. În cinstea celor 102 ani de la Marea Unire, mai mulți susținători ai unionismului au întins, în centrul capitalei, un tricolor imens de 102 metri. Ei au mărșăluit cu drapele și au scandat lozinci patriotice. Punctul lor de destinație a fost Ambasada României din Chișinău. La rândul său, șeful misiunii diplomatice române, Daniel Ioniță, a dat asigurări că „România a fost și va fi un susținător consecvent al Republicii Moldova”.

Cu tricolorul întins, oamenii au mărșăluit prin centrul capitalei, pentru a transmite un singur mesaj: ei își doresc reunificarea țării despărțite de Prut. Pornind din scuarul Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi”, ei au trecut pe la Sala cu Orgă, renovată recent de România, pe la Teatrul „Mihai Eminescu”, pe la Președinție, Parlament, monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Scuarul Europei, iar destinația finală a fost Ambasada României. Acolo manifestanții au scandat lozinci și au cântat cântece patriotice.

La rândul său, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a venit cu un mesaj de felicitare pentru românii din Basarabia.

DANIEL IONIȚĂ, AMBASADORUL ROMÂNIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA: "În pofida, pandemiei de coronavirus, care ne-a impus tuturor măsuri de protecție și restricții fără precedent, vom marca această Zi de suflet a tuturor românilor în condiții cu totul speciale. Nu mai organizam recepții, însă suntem la fel de atașați obiectivelor noastre politico-diplomatice, economice, culturale și de altă natură, în folosul tuturor cetățenilor. Prețuim la fel de mult fundamentele relației noastre speciale, care este bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie dintre România și Republica Moldova."

Astăzi s-au împlinit 102 ani de la 1 decembrie 1918, zi în care Moldova, Muntenia și Transilvania au devenit un singur stat denumit România.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie