Chișinăul ar putea reveni la restricții mai dure
Social 23 septembrie 2020, 17:02 | 1024

„La Chișinău s-ar putea reveni la restricții dure” susține ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Declarația vine după ce, în ultima perioadă, asistăm la noi antirecorduri de infectări și decese din cauza noului coronavirus. La rândul său, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a menționat că sunt posibile inclusiv restricții de mobilitate a cetățenilor.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: "-În Chișinău am putea reveni la unele restricții? - La unele restricții mai drastice în momentul în care situația epidemiologică nu este favorabilă, dar aici se i-a în calcul, deci noi avem codurile de alertă care sunt determinate în planurile de pregătire și răspuns la infecția COVID-19. Ele sunt codul galben, portocaliu și roșu, la fiecare cod sunt indicatori pentru declanșarea codului dat și sunt măsurile care sunt recomandate pentru autoritățile publice locale."

Șefa Direcţiei generale asistenţă socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău spune că în cazul în care Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică va decide că e nevoie de restricții mai dure, municipalitatea le va impune.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcţiei asistenţă socială și sănătate a Primăriei Chișinău: "Nu exclud această posibilitate, deoarece noi, din numărul total de îmbolnăviri pe republică, deja mai mult de 50 % sunt pe municipiul Chișinău și înțelegeți de ce, că aici e concentrația cea mai mare și evident avem foarte multe persoane care nu respectă unele restricții care deja sunt."

La rândul său, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a menționat într-un interviu pentru tribuna.md că sunt posibile inclusiv restricții de mobilitate.

A spus Corneliu Groza. L-am contactat în repetate rânduri pe consilierul pe comunicare al Guvernului, Boris Harea, pentru a afla când va fi următoarea ședință a Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică și dacă, la acea ședință, vor fi adoptate noi restricții, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Iar consiliera pentru comunicare la Ministerul Sănătății, Cristina Stratulat, ne-a spus că ședința ar putea avea loc mâine. În ultima perioadă, Moldova a înregistrat noi antirecorduri atât la capitolul infectări, cât și la decese din cauza noului coronavirus. Aproape jumătate din numărul celor infectați sunt din municipiul Chișinău, tot în captală fiind înregistrate și cele mai multe decese din cauza COVID.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie