Image-Description
Cuvântul lui Plahotniuc, lege în Parlament; Proiectul în cazul inițiativei privind judecătorii, inclus deja pe ordinea de zi
Politic 11 octombrie 2018, 12:30 | 1747

Proiectul hotărârii pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea Constituției privind alegerea judecătorilor direct de către popor a fost inclus pe agenda de astăzi a Parlamentului. Se întâmplă la doar două zile după ce inițiativa a fost vociferată de liderul PD, Vladimir Plahotniuc.

„Este o inițiativă populistă pentru a cumpăra voturile cetățenilor, care oricum nu va reuși să treacă toată procedura legislativă”, spune opoziția.

„Avem puțin timp până la sfârșitul sesiunii parlamentare. Trebuie să reușim să-l avizăm și la Curtea Constituțională”, a spus deputatul PD Sergiu Sârbu, autorul proiectului.

„Actualul Parlament nu va reuși să voteze acest proiect de lege. Este o inițiativă populistă. Nici în viitorul Parlament nu veți reuși, pentru că sondajele arată că nu veți trece în Parlament”, a menționat liderul fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

„Sondajele arată că vom fi la guvernare în următorii patru ani. Nu știu ce sondaje citiți dvs.”, a fost replica speakerului Andrian Candu, vicepreședinte al PD.

De cealaltă parte, comuniștii susțin că cei din PD le-a furat ideea promovată de PCRM în programul electoral. Reidman

„Autorii care pretind că sunt juriști ar trebui să știe și să facă trimitere la autori. Această idee a fost inclusă în programul electoral al PCRM”, a spus Oleg Reidman.

„Nu vă indignați, ei sunt elevii dvs”, s-a adresat către comuniști liderul PL, Mihai Ghimpu. „Programul era comun. Dar în general, cunoaștem procedura, clar că e populsist, că lumea urăște judecătorii. Nu e problema în ei, undeva stă în cui o bâtă și ea trebuie dată la o parte și atunci și judecătorii vor fi independenți. Dacă am ajuns să cumpărăm alegătorii cu proiecte de legi, e de râsul găinilor. Dați-le pensii, salarii, libertate, atunci o să fie bine”, a adăugat Ghimpu.

Opinia ta contează. Comentează!