Licitația de 8 milioane de lei a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată
Social 15 ianuarie 2021, 20:02 | 4374

Licitația cu strigare, în valoare de 8 milioane de lei, planificată de Calea Ferată a Moldovei, pentru comercializarea a peste 2 mii de tone de metal, a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată. Motivul oficial este lipsa de cvorum în cadrul comisiei. Din cele 4 companii participante la licitație, doar una s-a aratat deranjată de decizia comisiei. Administrația CFM este acuzată de tergiversarea procedurii.

RAISA OBOROC, PREȘEDINTELE COMISIEI DE LICITAȚIE: "În urma întrunirii Comisiei în cadrul Căii Ferate vrem să vă informăm precum că în temeiul art.27 regulemnat cu privire la licitații trucate prin procersul verbal nr.2 s-a decis suspendarea licitației pentru comercializarea activelor neutilizabile și anume a lotului unic. Din lipsa cvorumului întrunit în cadrul comisiei, am decis suspendarea licitației."

Motivul invocat este că doi membrii ai Comisiei ar fi bolnavi. În aceste condiții, nici nu a fost stabilită o nouă dată pentru desfășurarea licitației. Decizia administrației CFM a nemulțumit o companie participantă.

VALENTIN EȘANU, AGENT ECONOMIC: "-Noi ne aflăm în șomaj tehnic, lipsa cvorumului. -Eu ca participant m-am asigurat, avem cheltuieli, ne-am luat credit. -Contul va fi rambursat. -Eu m-am asigurat cu suma bănească pentru a cumpăra marfa. Da, dar dvs înțelegeți că noi avem cheltuieli suplimentare din cauza că dvs nu puteți să lucrați?"

Reprezentanții celorlalți agenți economici, care participă la licitație, au refuzat să se implice în discuție și au plecat.

AGENT ECONOMIC: "-Mă scuzați, eu nu particip la acest show, se suspendă. Vom fi anunțați adăugător. Banii care au fost transferați? -În conformitate cu hotărârea Guvernului vor fi rambursați în termeni stabiliți. -În cat timp? -10 zile."

Una dintre companiile participante a cerut să i se comunice locația unde este depozitat metalul, pentru a putea fi verificat până la licitație. În timp ce administrația CFM dă asigurări că metalul ar fi depozitat la Giurgiulești, agentul economic susține că a fost la fața locului și nu a găsit nimic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie