Oameni din Ucrainca luptă de câțiva ani cu un antreperenor care nu le întoarce terenurile
Social 6 iulie 2020, 20:42 | 3195

Le-au fost promise marea și sarea, dar au rămas cu nimic. Mai mulți gospodari din satul Ucrainca, raionul Căușeni, au acceptat să dea, în 2006, peste o sută de hectare de pământ agricol în folosința unui antreprenor, pentru 29 de ani înainte. Noul stăpân a plantat acolo viță de vie, iar doi ani mai târziu, a falimentat. Acum, pământurile stau în paragină, iar oamenii le vor înapoi. Cum s-au întâmplat lucrurile, a aflat Călin Jucovschi.

Peste o sută de persoane din satul Ucrainca ar vrea să-și vadă iar terenurile în proprietate. În repetate rânduri s-au adresat în toate instanțele, dar degeaba. Lucrurile nu s-au schimbat nici după ce pământurile au intrat în stăpânirea altui proprietar, ne-a spus primarul satului, Ion Crivoi.

”Ne-au promis marea și sarea, dar am rămas cu nimic”, spun oamenii din sat.

Un bătrân din localitate, fost angajat la firma, care a luat pământurile în folosință, ne-a spus că problemele au aptăut din capul locului, când proprietarul nu le plătea muncitorilor.

Acum, terenul pe care în anul 2006 a fost plantată viță de vie, arată jalnic...

Primarul Ion Crivoi afirmă că dincolo de faptul că timp de zece ani, mulți locuitori ai satului nu și-au primit banii meritați, întreprinderea respectivă nu ar fi achitat nici impozitele.

Supărați, oamenii au mers la autoritățile raionale, au apelat la instanțele de judecată. De fiecare dată, în zadar...

Gestionarul terenurilor din satul Ucrainca, Andrei Gherman, nu a fost de găsit la fața locului și nici nu răspunde la apel, pentru a explica situația creată. 

Opinia ta contează. Comentează!